Kézilabda az iskolában

Őszi fesztivál

A 2013-ban 50 iskolával indult, nagy sikerű program mára már országosan 150 partneriskolával működik. Célja, hogy közelebb vigye a kézilabda játékot az általános iskolákban tanuló gyerekekhez. 5 szakfelügyelő mentorálásával, szakmai segédanyagokkal, továbbképzésekkel, sportszerekkel és versenyek szervezésével igyekszik a minőségi kézilabda oktatást elősegíteni.

Nálunk október 3-án került megrendezésre a Győri Fekete István Általános Iskolában Őszi Fesztivál néven. Célja az volt, hogy a résztvevők játékos formában gyakorolják az alapvető mozgáskészségeket, sportági előkészítő mozgásokat. A fesztivál során a pozitív játékélmény megszerzésére helyeztünk a hangsúlyt, illetve fontosnak tartottuk, hogy a tanulóink majd tudjanak választani a korosztályos egyesületi utánpótlás tevékenységeiből.

Pedagógusaink értékelése a napról: „A fesztivál nagyon jól sikerült. Az összes alsós osztály végigcsinálta a hat állomásból álló feladatokat. Minden órában más-más évfolyam jött a tornaterembe. A bemelegítő játékok után került sor a kézilabdára épülő fesztivál-feladatokra. A zenére történő munkavégzést nagyon élvezték.”

Köszönjük a közreműködésüket!