Értékelték edzőink az elmúlt szezont

Minden korosztályban megkértük edzőinket, hogy értékeljék csapataik idei szereplését. 

 

U10 korosztály Apor Iskola:

Németh Gábor: „Az U10-es bajnokságban a játék megszerettetése a fő cél. Nagyon örülünk, hogy mindenkinek sikerült játéklehetőséget nyújtani a szezon során és hogy minden fordulóra a maximálisnál is nagyobb gyermeklétszámmal érkeztünk. A Veszprémmel és az Éles kézisulival nagyon szoros meccseket játszottunk ezen kívül minden csapatot toronymagasan megvertünk. Jövőre U11-ben folytatjuk.”

U10 korosztály Gárdonyi Iskola:

Bella Viktor: “A legkisebb csapatommal ebben a tanévben kezdtem el foglalkozni. Szeptemberben 17-en indultunk el közös utunkon és nagyon örülök annak, hogy mindössze egy fővel lettünk kevesebben a szezon végére. A megszokottakhoz képest egy nagyon sportos társaság verődött össze a Gárdonyiban ebben a korosztályban, mindenképpen érdemes velük foglalkozni a jövőben is.”

U11 korosztály Fekete Iskola:

Sokoray Ádám: “Az iskolában 12 gyermekkel indult a szezon. Sajnos többen is abbahagyták a kézilabdát gyorsan a szezon elején, így a tavaszi szezonra megoldást kellett keresnünk a versenyeztetésre. Szerencsére a versenyekre így is mindig el tudtunk menni Bella Viktor és Hoffmann Ákos gyerekeivel, illetve a nálam maradó két fő is ott tudott lenni általában. Az összhang a két gárda között szerintem nagyon jó volt, nem voltak konfliktusok, próbálták segíteni egymást. Annak köszönhetően, hogy több csapatból állt össze ebben a korosztályban a csapatom, feltűnt hogy, gyerek és gyerek között milyen nagy differencia tud kialakulni, mind ügyességi mind pedig magatartási szinten. Összességében jó eredményekkel zártuk a szezont és bízom benne, hogy szeptembertől is ilyen lelkesen kézilabdáznak majd a gyerekek.”

U11 korosztály – Apor Iskola:

Kovácsovics Noémi: “Az U11-es területi bajnokságban már nagypályán bőrlabdával játszanak, de sem a gólszerzőket sem az eredményt nem számolják, nem rögzítik. Ennek megfelelően a játék elemeinek minél tökéletesebb elsajátítása és a játék megszeretése még a cél. Ezek az alapelvek mentén haladtunk az év folyamán és a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény hűen tükrözi az edzésen való odafigyelést, szorgalmat. Csak a Telekom Veszprém csapatától szenvedtünk ebben a korosztályban vereséget, minden más csapat ellen sikerrel szerepeltek a srácok. Rengeteg munka vár még a fiúkra, javítanunk kell a labdavezetéstől kezdve a védekezésen át minden fajta játékelemet.”

U12 korosztály:

Németh Gábor: “Az U12 korosztályban már az eredményt számon tartják viszont a gólszerzőket és a tabellát még mindig nem. Itt már jóval nehezebb dolgunk volt, mely adódik abból, hogy a társaság körülbelül fele az U11 korosztály tagja is, illetve a nívósabb ellenfeleinkből (Kőkúti Sasok Tata, Grundfos Tatabánya, Telekom Veszprém korosztályos csapatai). Itt a fő célunk a teljeskörű képzésen túl, hogy egy fokkal komolyabb feladatokat is képesek legyenek ne csak a pályán, hanem fejben is elsajátítani a gyerekek. A következő tanévtől még komolyabb mérkőzések várnak ránk. Feladatunk, hogy a gyerekek a pályán és az életben is megfeleljenek ezeknek a kritériumoknak.”

U13 korosztály Gárdonyi:

Bella Viktor: “Jól indult az idei szezon ennél a csapatomnál is, hiszen húszan indultunk neki a szezonnak szeptemberben. Ősszel jól játszottunk, de lankadt a lelkesedés pár gyermeknél és tavaszra sokan elhagytak 1-2 edzést és ez meg is látszott a tavaszi teljesítményen. Bízom benne, hogy jövőre többen leszünk ott az edzéseken és tovább fejlődhet a csapatom!”

U14 korosztály I. osztályú bajnokság:

Kovácsovics László: “Ebben a korosztályban a 13 éves fiatalokat a szövetség által engedélyezett keretek között felversenyeztetjük, az általunk megítélt tehetség és várható fejlődés szempontját is figyelembe véve. Az eredményeinken sajnos meg is látszik az egy év korkülönbség, a néhol nagyarányú vereségekben. Az előbb említett korbeli különbség okán főleg fizikai lemaradásban vannak a fiúk. A jövő évben saját korosztályában indítjuk ezt a korosztályt, hogy fizikai lehetőségeikhez hasonló játékosok és csapatok ellen önbizalmat gyűjtve fejlődjenek tovább.”

U15 korosztály területi bajnokság:

Sokoray Ádám: “A legnagyobb probléma ennél a korosztálynál az edzéslátogatottság. Az érettségitől, darts versenyen, zongoraórán, amerikai focin, külön matekon, betegségen, sérülésen, osztálykiránduláson, szezon közbeni nyaraláson át itt minden volt. Átlagosan hat gyerek volt edzésen, ami borzasztó egy egész éven át, törvényszerű volt, hogy a mérkőzéseken is kijött az edzéshiány. Míg az első félévben alig vesztettünk pontot, a másodikban utolértek minket a kétszer annyit edző csapatok és folyamatosan alul maradtunk velük szemben. Sajnos heti két edzéssel már ebben a korosztályban sem lehet érvényesülni a többi csapattal szemben.”

U15 korosztály I. osztályú bajnokság:

Kovácsovics Noémi, Lukács Szabolcs: “Ebben a korosztályban a kiemelt bajnokság első osztályában is éltünk a felversenyeztetés lehetőségével, hogy a srácok minél nagyobb tapasztalatra tegyenek szert, melyet a későbbiekben kamatoztatni tudjanak majd. A fiúk mérkőzéseken mutatott hozzáállására panasz nem lehet, itt is a súly béli különbségek, amik okozták a nagyobb arányú vereségeket. Ez a társaság, ha hasonló fizikai paraméterekkel rendelkezett volna, mint ellenfelei, akkor nagyon szoros mérkőzéseket és még több győzelmet hozott volna számukra ez a tanév. Tudjuk a sportban nincs „ha” vagy „volna”, így levonva a konzekvenciákat, jövőre kamatoztathatják az idén megszerzett tudást a saját korosztályukban.”

A csapat a bajnokság alsóházában szerepelt a szezon második felében, itt a tabella hetedik helyén végeztek a srácok. A bqajnokság leggólerősebb játékosa pedig Juhász Álmos volt, aki 12 mérkőzésen 111-szer talált elenfeleink kapujába. 

Vélemény, hozzászólás?