Fogadj örökbe egy kerekesszéket!

Bátorság, közösség, szakmai irányítás és néhány jószívű mecénás. Ennyi tényezőre van szükség csupán ahhoz, hogy megalakulhasson az első győri férfi kerekesszékes kézilabdacsapat. A háttérben a folyamatok már jó ideje zajlanak, a közelmúltban pedig edzőtáborba is eljutott az a maroknyi sportoló, akik a tervek szerint ősztől városunk színeiben játszanak majd a kerekesszékes kupában.

Szeretném megköszönni mindenkinek az eddigi segítséget, egész biztos, hogy ezek a küllők igazán stabilak lesznek. A Magyar Kézilabda Szövetség is jó szemmel nézi a törekvéseinket, azt gondolom hogy nagyon szépen indul a Győri Szekerek története – fogalmazott Auer Károly, a megyei kézilabda-szövetség elnöke.

A játékosok toborzása jelenleg is folyik, a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány alá tartozó csapatba folyamatosan várják a jelentkezéseket. Szabó Lőrinc parasportoló, a csapat kapitánya nagyon örül annak, hogy lelkes a közösség, jó hangulatúak az edzések. “Jelenleg 7-8 stabil taggal számolhatunk, remekül éreztük magunkat az edzőtáborban, és nagyon várjuk a júniusi, mátrafüredi alkalmat is. Reméljük mire ideérnek a sportszékek, már teljes lesz a csapat” – fogalmazott a kapitány.

Az egyeztetések, és a szervezések folyamatosan zajlanak, a közeljövőben az Omipiai Sportparkban edz majd a csapat minden héten, speciális ép, és kerekesszékes edzők segítségével.

A Fogadj örökbe egy kerekesszéket! elnevezésű kampány keretében bárki támogathatja a csapatot, akár 500 ft-tal is. A gyűjtés folyamatos, a befolyt összegre pedig nagy szükség van, hiszen jelenleg is úton van Magyarországra 45 speciális kerekesszék, amelynek a finanszírozása csak részben megoldott egyelőre.

 

Sokan a kezdeményezés mellé álltak már, adásunkkal szinte egy időben érkezett egy felajánlás Bogisichné Deli Gabriellától, aki a nemes cél érdekében egy 1974-es angol válogatott futballmezt kínál licitre.

Vélemény, hozzászólás?